Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
jagung rebus buatan sendiri
Friday, October 7, 2011 @ 6:27 AM

As salam...

erk! jagung rebus ke, jagung kukus? alamak OE dah confuse sebelum membuat entry

MyEm0.Com

macam nie hah jagungnye...

alah yang selalu orang jual dekat... dekat... dekat...

"dekat mane eh?"

sekali lagi telah confuse. alah takkan tak pernah makan. kalau tak pernah makan pun, mesti pernah tengok, kan?

inilah dia. OE selalu beli dekat Mydin, dekat shoping shoping mall macam tu.

hah! OE panggil dia jagung je...

"yelah tu OE... orang dah faham"

selalu kalau beli jagung sedap nie, biasanya 2 hengget setengah satu cup kecit je. lansung tak puas makan

biasalah kalau benda sedap kan, mana boleh makan sikit sikit.

MyEm0.Com

jadi, OE dengan jayanya dah membuatnya sendiri...

huh!

"banggalah tu. menyampes..."

OE tak tahulah cara OE buat tu betul ke tidak. tapi yang pentingnya, rasa dia sama je dengan yang OE selalu beli tu.

jadi, dengan kata lainnya, OE berjaya buat benda ni.

OE buat dengan...

corn dalam tin.
mentega.
susu.

corn dalam tin tu, OE beli yang manis punya. lepas tu OE panaskan.

"sabar jelah orang tak reti masak nie nak mengajar resepi. memang hancur"

OE tak berniat pun sebenarnya nak mengajar buat jagung sedap nie. OE cuma nak tunjuk OE pandai buat je.

MyEm0.Com

okey ini semua atas desakkan perut yang dah terlampau inginkan benda ni sedangkan kalau beli dekat kedai harganya 2 hengget setengah dan dapatnya seciput.

MyEm0.Com

sebenarnya... sebenarnya... sebenarnya...

"nampak sangat kamu dah tak ada point nak cakap, kan OE kan"

okeylah. itu je sebenarnya.

oh oh... esok OE nak cuba masak labu masak... masak... masak...

alah... macam yang selalu ibu OE masak. resepi pun OE dapatkan dari ibu OE. sekian...

MyEm0.Com

eh belum habis lagi. jadi esok OE nak cuba buat. gigih sungguh lah kan.

ini pun disebabkan keinginan perut sebab dah lama tak makan sayur kegemaran itu. yelah. dah naik sebulan tak balik rumah kan.

okeylah. OE nak pergi masak nasi goreng sebab OE dah merasa kelaparannya di sini.

MyEm0.Com

OE berlalu dulu.

OE katakan...
"kalau kita tak tahu, tak ada salahnya kalau kita mencuba. tak salah kalau kita memperbaiki diri dan terus memperbaiki diri. okey... OE dah hidup jauh dari ibu OE kononnya, jadi, esok dengan penuh semangat juangnya nak masak sendiri. nantikanlah huhu"

Labels: , , , , , , , ,


5 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me