Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
hari blur
Thursday, January 26, 2012 @ 6:36 PM

Assalamualaikum

entah apa je yang ada dalam fikiran OE sekarang nie. inilah kalau dah otak sesak dengan jalan cerita itu dan jalan cerita ini.

sampaikan tengah baring nak tidur pun idea masih lagi berasak asak dalam kepala otak.

lepas tu, bila tidur je, mesti nanti esok paginya cari balik dah tak jumpa . sabar jelah OE nie hah!

jadi tak naklah cerita panjang panjang. ada beberapa benda je nak diceritakan.

"macam banyak je bunyinya."

1) anak kepada sedara OE.

- manja dia dengan ucu dia. yang duduk atas riba tulah sedara OE punya anak.

okey kakak OE masih lagi tak kahwin jadi tak ada lagi anak sedara.

dia nie sangat petah walaupun baru umur 4 tahun macam tu . kalau pasangkan lagu yang dia tahu, nanti mulut dia bergerak mengikut lagu tu.

cerdik betul dia. kalau datang rumah OE, mesti mulut dia je yang bising.



2) cikgu bahasa Jepun yang cool

- yang tengah tengah tu cikgu bahasa Jepun OE dekat USM. hari tu time exam, lepas paper dia, kitorang ambil gambar sama sama

dia kalau mengajar, memang seronok. dahlah muka dia memang macam orang Jepun. cara dia mengajar pun sangat sangat cool.

OE masuk kelas dia lambat sebab ambil kelas dia sebagai elektif. saja seronok seronok.

yang paling cool, dia cakap Jepun dengan isteri dengan anak dia dekat rumah.

yelah dah dia pun duduk Jepun dari kecik dan baru balik Malaysia. jadi, isteri dia pun pandai cakap bahasa tu.

kitorang kalau masuk kelas dia pun, banyak gelak dan main dari belajar.



3) OE sangat suka makan.
- tak tahu kenapa muka tu terlampau bahagia dengan makanan di tangan.

nie time tahun lepas. tahun nie, belum lagi pergi berjalan ke mana mana. nak balik kampung pun tak lagi.

OE sangat suka makan. sebab tu bulat sana sini.

okeylah. sampai sini je.





OE katakan...

"layankan jelah OE nie. kalau dah blur, entah apa apa jelah yang OE cakap dan tanya tak tentu hala. progress menyiapkan 3 ke 4 manuskrip dalam satu masa. harap harap boleh dihantar sebelum datangnya bulan 4 atau 5."

Labels: , , , ,


8 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me