Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
OE Takut Orang!
Tuesday, January 24, 2012 @ 10:01 PM

Assalamualaikum.

mood : nak kongsi doa

mesti pernah dengar kan pasal doa Nabi Musa a.s?

ayah OE pernah cakap, disebabkan dia tengok OE nie susah sangat nak bercakap dengan orang. malu sangat.

die cakap, sampai bila OE nak diam je bila berhadapan dengan orang. tapi, nak jadi public figure.

- iklan : perasan nak jadi public figure.

"public figure? untuk ape? alahai OE nie. nampak sangat tak ada ciri ciri orang popular sebab penakut sangat dengan orang "

OE pun tak tahu kenapa perangai OE macam tu.

OE bukan fikir orang akan makan OE, atau orang akan marah OE bila bercakap dengan orang.

tapi, OE takut kalau orang tak faham apa yang OE nak cakapkan. OE takut orang tak suka dengan apa yang OE nak cakapkan sebab mulut OE nie kalau bercakap, sangat sangat lurus dan terlampau jujur.

jadi kalau jumpa dengan orang baru, mesti OE akan senyap dan tengok dulu perangai orang tu.

bila sesuai, baru OE akan berbual.

"memilih sebenarnya kamu tu."

tak adalah macam tu. OE tak pernah memilih orang untuk berkawan.

OE lebih prefer menulis, macam dekat blog nie . dan OE lebih suka bermesej berbanding call.

sebab dengan tulis, OE boleh fikir dulu apa yang OE nak tulis. kalau macam terlampau terus atau rasa macam orang tak boleh nak terima, OE boleh delete.

jadi, ayah OE pun cadang suruh OE baca doa nie setiap kali lepas solat.

ayah cuma cakap ini doa Nabi Musa a.s. je.

- harap harapnya pandailah ye nak membaca. OE tahu kamu kamu pandai pandai belaka.

dengan maksud ayat tu sendiri, OE rasa kamu kamu mesti dah faham kan apa yang nak disampaikan?

itu je rasanya. OE pun tak ada benda yang panjang nak cakapkan.

jadi sekarang, alhamdulilah bila OE jumpa orang, OE tak adalah macam dulu (macam kera sumbang tak nak dekat dengan orang)

sekarang OE dah boleh berbual dengan orang yang OE tak kenal.

macam tulah lebih kurang.

okeylah. sampai sini je.


OE katakan...

"OE harap sangat satu hari nanti OE punya public phobia pun hilang sekali sebab OE sangat sangat takut kalau nak duduk tengah tengah lautan orang. mesti nak kena ada orang pimpin. sabar jelah nak melayan OE nie hah!"

Labels: , , ,


11 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me