Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
Hari Buat Muka Pelik dan Cendol
Tuesday, October 30, 2012 @ 5:55 PM

Assalamualaikum...

mood : teringatkan kejadian waktu Raya Haji hari tu

OE nak letak gambar dan cakap sikit je


bersiap dalam kereta lepas balik dari tengok orang sembelih lembu untuk korban, adik OE nie pergi beli lipstik baru untuk majlis dinner dia nanti. 

itu yang men-try dan buat muka macam tu masing masing. ish ish ish

cuba teka, adik OE nie umurnya berapa ye?


pose ala ala model alam iklan syampoo... tapi ini mungkin iklan tudung

sebenarnya, waktu nie panas terik, lepas tu muka dia menghadap matahari waktu OE nak ambil gambar dia tu. sebab tu jadi muka macam tu



menikmati roti sardin yang lazat dan tangan itu memang spoiler gambar

sebenarnya, OE nak mintak roti sardin tu dari adik OE, adik perempuan OE tu pulak pergi ambil gambar nie. itu yang ada tangan pulak tak ada muka. alahai



indahnya hari dapat menikmati roti sardin yang enak. buat iklan ubat gigi jugak nie agaknye. senyum lebar benar ibu OE nie

OE tak sangka ibu OE nie dah masuk umur 51 tahun. sekejap je rasanya OE dah besar

"ayat tak payah nak poyo sangatlah OE oi"



tension je orang belakang tu sebab tak dapat makan roti sardin yang enak

"ini nak cerita pasal cendol ke, pasal roti sardin?"

ini pun sama, sebab panas sangat, muka pun jadi macam tu, menahan terik mentari. boleh berdenyut denyut kepala kalau duduk bawah panas lama lama 


OE : yes! akhirnya aku dapat jugak roti sardin
adik OE : orang nak jugak, huhu
ibu OE : peace no war
ayah OE : kan ayah dah cakap, bagi akak kau sikit


buat muka nak menghayati roti sardin.

sebenarnya, OE tengah betulkan tudung, asyik terbang je sebab kedai cendol tu tepi jalan, jadi banyak angin


tak apelah! aku makan cendol jelah. tak payah herankan roti sardin. cendol lagi sedap



ayah OE tengah ketawakan diri dia sendiri. geli hati dengan ape yang dia buat.

nampak tak apa yang ada dekat atas meja tu? itu sebenarnya isi cendol yang dah tertumpah sebab ayah OE seronok sangat nak makan cendol sampaikan bila tarik mangkuk dia, habis terkeluar semua isi

yang lain pulak, bila dah nampak kejadian tu, terus je pandang tempat lain dan makan cendol masing masing dengan pantasnya tanpa melihat kiri kanan

kalau OE tak tangkap gambar nie, OE tak tahu pun kejadian tu

"ceh buat buat innocent, tak tahu apa apa."



muka teruja yang amat sebab dapat kenakan ayah OE dengan berjayanya. biasanya, adik OE yang ni, memang tak pernah nak senyum nampak gigi.

dan yang paling penting, ada spoiler gambar dekat tepi tu, memegang mangkuk. tak perasan pulak yang dia termasuk sama.

okey, itu je

until the next entry, bye 




OE katakan...
"sepatutnya tukat tajuk dekat atas tu, ROTI SARDIN sebab banyak sangat cerita pasal roti sardin. alahai. walaupun balik cuma sekejap je, tetap OE rasa seronok sebab dapat berpeluk peluk dengan ibu, dapat bergurau senda dengan adik adik."

Labels: , ,


10 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me