Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
Mengelakkan Kaki Burn dan Berbau (TIPS)
Saturday, November 3, 2012 @ 8:02 AM

Assalamualaikum... 

mood : tengah baca nota, sambil godeh godeh album gambar. nampak pula gambar lama

OE cuma nak kurangkan focus pada nota sebenarnya sebab mengantuk kalau asyik baca nota. lagipun, OE cuma nak test kecik je...

"tolonglah jangan ikut perangai bukan bukan OE nie. ada nak kurangkan focus... ishishish..."

OE teringat masa sem lepas lepas. OE pergi kelas biasanya pergi kelas, balik dari kelas tu tengah hari ataupun petang

jadi, kalau pakai payung sekalipun, kaki masih lagi akan kena matahari, dalam kata lainnya, balik je rumah, buka je kasut, mesti nampak kesan smiley  dekat atas kaki OE

OE nie dahlah senang nak burn kulitnya dan memang nampak jelas bahagian yang terdedah, mesti akan TAN punyalah

then, sem nie, OE dah start pakai stokin dan OE perasan, yang burn dekat kaki OE dah tak ada! 

"oh sungguh OE sebenarnya bukan nak promote product ke, apa ke. cuma nak share."

sebenarnya, nak mengelakkan kaki burn tu senang je, PAKAI stokin 



'sila abaikan stokin kartun yang OE guna tu ye... yang lelaki, jangan cakap kaki aurat pulak ye...'

itu jelah TIPS untuk mengelakkan kaki burn. 

satu lagi, ada sesetengah orang, bila dia pakai stokin, mesti ada bau yang tak enak pada kaki

"ceh tak enak? macam makanan pulak ye OE oi..."

jadi, ada orang juga mengelak tak nak gunakan stokin hanya disebabkan perkara tersebut.

tak apa... jangan risau, OE ada TIPS jugak untuk nak mengelakkan kaki berbau. jadi, kita boleh sama sama pakai stokin tanpa kaki berbau 

actually, OE dapat TIPS nie dari kawan OE jugak. kawan OE masa matrik dulu sebab OE pelik tengok dia buat benda nie, jadi OE pun tanya...

hari tersebut, OE dapatlah belajar satu TIPS 

"dah tak payah nak membebel OE oi. cepatlah cakap..."

senang je...

1) pastikan setiap kali lepas mandi, lap kaki kering kering kering sekering keringnya (jangan sampai jadi ikan kering dahlah)
2) lumur BEDAK baby dekat kaki atau LETAKKAN bedak baby tu dalam kasut
3) buatlah rendaman kaki seminggu sekali dekat dalam AIR SUAM campur LIMAU NIPIS @ LIMAU PURUT

itu je, tak susah kan. yang nombor (2)  tu paling senang nak buat. 

untuk orang yang tak ada bau kaki, tak buat semua tu pun tak apa, cuma pakai jelah stokin, kan...

okeylah. itu je yang OE nak tulis

until the next entry, bye... 




OE katakan...
"walaupun apa yang dikongsikan itu kecil, tapi tetap ada maksud berkongsi. tak salah kalau benda baik kita kongsi sama sama. dan tak salah kalau kita belajar untuk jadi baik bersama sama. insyaAllah, biasanya benda yang baik, sentiasa dipermudahkan."

Labels: , , ,


14 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me