Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
OE Bertunang?
Sunday, November 11, 2012 @ 5:38 PM

Assalamualaikum...


10 November 2012 - what you can say about this picture?

memandangkan sekarang nie kan ramai yang melansungkan perkahwinan, pertunangan dan per per yang lain

jadi OE pun...
















"sorry, page loding sekejap kononnye."

alahai OE nie suka je berangan tak tentu pasal 

itu gambar yang OE ambil masa pergi jemputan dekat rumah sedara OE. waktu tu belum hari majlis

dia buat majlis hari Ahad, OE dan family datang hari Sabtu sebab hari Ahad tu, kitorang nak pergi tengok adik OE dekat asrama yang sekarang nie tengah SPM

jadi, bolehlah OE berangan nak duduk atas pelamin comel tu 

lepas tu, ada pulak pakcik sedara tu cakap...

"hah cepat cepat duduk situ. nanti boleh jangkit. tak lama lagi boleh kahwin." 

itu adalah salah satu perkataan yang OE selalu dengar dan lagi satu pernah dengar tak ayat macam nie

"orang yang jadi pengapit, biasanya orang yang akan jadi pengantin selepas pengantin yang dia apit. jadi, nanti seri pengantin dia akan dapat jugak untuk majlis dia nanti."

macam tulah lebih kurang. 

OE benda benda macam nie, OE kurang percaya sikit benda benda macam tu, tapi ia kan je kalau orang cakap 


ibu OE nak teringat nostalgia dia kahwin dulu dulu. siap suruh masukkan dalam facebook lagi. tapi, OE masukkan dalam blog. alahai...

tak lama lagi, bila adik bongsu OE dah masuk asrama nanti, ayah dengan ibu OE jadilah pengantin baru semula.

itu ibu OE yang cakap...


walaupun datang bukan hari majlis, tetap jugak pakai baju sopan sopan sebab kena bebel dengan ibu OE nanti kalau pergi rumah orang pakai baju biasa.

ibu OE cakap OE nie kadang nampak kurus, kadang nampak bulat. ape ape pun bolehlah...


cuba posing matang, pakai cara orang matang dan senyum macam orang matang sebab nak kahwin (konon) tak lama lagi... 

okeylah sampai sini dulu

until the next entry, bye 





OE katakan...
"OE nie asyik je cakap pasal kahwin. dah kena petik suis nak kahwin dia, tak habis habislah dia cakap nak kahwin. nanti bila dah padam suis tu, terus tak cakap pasal kahwin pulak. ayah OE pesan, teruskan baiki diri , insyaAllah ada nanti jodohnye. baiklah!"

Labels: , , , ,


12 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me