Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
Tetamu Tak Diundang
Sunday, October 14, 2012 @ 11:17 PM


Assalamualaikum... 

mood  : sedikit sedih kerana period cramp

OE ada terfikir nak kongsikan benda ni sebab ada sebelum nie ayah OE cakap dekat OE...

"kau pergi letakkan orang tu air. orang tu kan tetamu kita. tak elok biarkan dia macam tu je. sekurang kurangnya nanti dia keluar dari rumah kita, dia akan bawa sekali dosa dosa kecil kita keluar sama" 

pernah dengar tak hadis ni?



'sengaja OE highlight yang satu rangkap tu... tapi, keseluruhan hadis memesan perkara yang baik.  jadi perlu dibaca jugak'

entry nie macam tak nak tulis panjang panjang je, tapi kalau terpanjang, sabar jelah ye dengan OE nie

jadi disebabkan nak pendek, itu jelah rasanye. OE tetibe tertengok gambar gambar raya yang memang tahun nie OE tak upload pun dekat FB atas sebab tak rasa nak beraya tahun ni

kenapa OE tak rasa nak beraya?

past is past... tak payahlah cerita benda yang tak best 

okey... walaupun dah sangat sangat basi gambar nie duduk dalam folder baby pink OE, OE letak je. alahai...



'layan tetamu kenalah senyum, tambah tambah lagi kalau nak tuang air yang tak berapa nak manis, at least senyuman kenalah manis'

ini dekat rumah atok kepada atok. atok pun dah tak nampak muka muka cicitnya tapi tetap juga nak berbual.


'entah ape ajelah orang yang pakai baju purple tu buat? duduk dah kalah nyah, tak reti duduk betul betul agaknye'

ini waktu rumah atok sedara yang memang datang setahun sekali je.


'muka menahan kentut sebab banyak sangat makan dan minum tak tentu hala.'

rumah yang tadi jugak.


'apahal nak ambik gambar orang? orang tengah bad mood nie'

caption yang tah ape ape je OE nie. layankan jelah. 

time dekat rumah atok sedara yang memang OE pergi setiap kali balik cuti.

okeylah. sampai sini je

until the next entry, bye 





OE katakan...
"tak kiralah tetamu yang datang bertandang dekat rumah kita tu tetamu yang diundang ke, yang tak diundang ke, yang tersayang ke, yang terbenci ke, dia tetap dikira tetamu dan dia perlu dilayan dengan baik. sebab tetamu datang membawa rezeki walaupun hajat dan niat mereka berbeza."

Labels: , , , ,


14 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me