Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
Fenomena Durian Crepe
Saturday, December 15, 2012 @ 12:22 AM

Assalamualaikum.... 

mood : mencari semangat yang hilang....

"mood tak boleh nak extreme lagi agaknye OE nie. alahai."

beberapa hari lepas, OE ada cakap dekat facebook yang OE nie tak teringin nak makan DURIAN CREPE macam mana orang lain rasa teringin 

senang baca di gambar bawah nie jelah...


okey memang betul, OE nie kalau dah jumpa durian memang akan makan tak ingat dunia. tengok jelah dalam entry yang ini

bagi OE... OE lagi suka durian yang dijadikan gula durian, mungkin kalau orang yang biasa dengar, mungkin tahu benda nie

tak pun, durian yang dimakan dengan pulut dan santan tu


nampak tak tu? durian yang ada ekor tu. yang belakang tu, sila abaikan... itu adalah beg OE untuk pergi kelas...

kenape OE cakap durian + pulut + santan tu lagi best dari durian crepe yang memang OE tak pernah rasa tu?

ini pendapat dari OE sendiri jelah. mungkin bagi orang lain memang durian crepe nie sangatlah bestnye pun... kan...

antara sebabnye adelah bahan yang digunakan juga dalam DURIAN CREPE tu adalah whipping cream yang memang OE dari kecik lagi memang tak suka. sebab benda nie adalah bahan yang digunakan pada kek jugak, kan?

walaupun rupa die yang gebu dan cantik berwarna kuning dan sekarang nie orang akan buat juga warna bermacam macam.

tapi still, OE rasa macam pelik jugak dan perangai OE nie, lain macam sikit. 

kalau nampak benda tu pelik semacam, memang takkan OE sentuh punyalah.

dan ada pula hari tu kawan OE datang dekat OE cakap macam nie... 

'akak, saya rasa lebih baiklah akak tak payah makan durian crepe tu pun memang tak apa sebab rasa dia... hrmm... tak sedap... muak...'

okey, OE bukan nak kata durian crepe tu macam macam. lain orang, lain citarasanye kan. ini cuma pendapat OE je. jangan marah... 

sampai sini dulu...

until the next entry, bye... 




OE katakan...
"OE tak bermaksud nak mengutuk apa yang orang lain suka, dan tak juga nak menjatuhkan industri makanan Malaysia yang memang sentiasa ada inovasinye dari semasa ke semasa. diingatkan sekali lagi, no hard feeling, ini cume pandangan dari OE semata. tak ada kena mengena dengan persatuan apa apa. alahai..."

Labels: , , , ,


29 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me