Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
Cute Stuff and OE
Sunday, December 9, 2012 @ 2:24 PM

Assalamualaikum...

mood :  menghitung hari nak balik ke Johor. ada benda yang ditunggu dan akan menunggu

asyik nak balik Johor je OE nie kan. padahal tak sampai sebulan duduk Kelantan, dah nak balik semula ke Johor.

nak buat macam mana, dah hati memang dekat Johor, buat macam mana sekalipun, masih jugak nak balik ke Johor. 

my family is there, my everything is there

okey berbalik pada tajuk, beberapa hari yang lepas, OE ada pergi pasar malam dekat tempat OE nie

sekali dalam tengok tengok makanan apa yang nak dibeli, tetibe je OE ternampak benda yang comel nie 




masa mula mula tengok tu, OE macam tak percaya binatang nie hidup, rupenye memang die hidup! 

"baca dengan nada teruja"

macam ape yang berlaku dekat KL hari tu, OE dengan teruja yang teramat, terus pegang binatang ni...

banyak kali OE tanya dekat orang yang jual tu. 'ini betul ke ni? ini betul ke ni?'

itu sebenarnya anak ayam yang dari waktu die telur lagi, dah di-inject dengan satu warna. jadi, bile die keluar, die akan jadi macam patung ayam yang comel bermacam warna!

"baca dengan nada teruja jugak"

macam tulah kiranya. tapi malangnya, OE terpaksa merasioanalkan diri supaya tak beli benda nie

sekarang kan OE dah nak jadi matang, tak bolehlah asyik nak beli benda benda macam ni. macam budak kecik...

"ceh tak payah nak perasanlah OE oi... asyik je nak jadi matang, bila nak jadinye? hah yang tu yang tak tahu tu!"

sebab ada sekali tu, dalam awal tahun 2012 nie jugak. OE masa tu pergi pasar malam jugak. lepas tu, nampak hamster yang sangat comel berbulu gebu. 

dengan tak berfikirnye, OE terus je beli.

lepas tu, siapa yang nak menjaga? 

akhirnye, hamster hamster tu mati begitu sahaja dan sekor je yang selamat dan OE bagi je dekat orang.

benda hidup yang comel dengan OE, memang sekejap je, tak boleh lama lama.

sama jugak masa OE sebelum SPM dulu, kumpul rabbit banyak banyak dekat rumah, lepas tu rabbit dah besar, dah tak comel, terus je nak bagi orang




layang layang pun comel jugak kan. tapi, disebabkan OE tak pandai nak main layang layang nie, tak adalah OE merengek nak beli jugak. kalau tidak, habislah...



iklan : memang gambar tak ada kena mengena dengan cerita. 



pagi pagi, buka je google, nampak benda comel nie. die punye ape tah orang panggil, OE pun tak tahu. memang benda nie selalunye bertukar ikut masa, kan...

okeylah sampai di sini jelah dulu

until the next entry, bye...





OE katakan...
"ini baru sikit, belum lagi bawa OE pergi ke tempat yang banyak benda yang comel. alamatnye, memang OE tak nak baliklah gamaknye. kalau macam ni, bilalah agaknye OE nak menjadi seorang yang benar benar matang agaknye. alahai..."

Labels: , , ,


38 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me