Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
Story Behind the Picture # 2
Thursday, December 27, 2012 @ 6:15 PM

Assalamualaikum... 

mood : study week, sama ada ber-study dengan nota ataupun ber-study dengan bantal busuk.

OE nie kalau time study week, bukannye nak struggle betul betul macam orang lain. tahunye bangun tidur, makan, lepas tu tidur balik, bangun, makan

lagi lagilah kalau dapat balik Johor, memang takkan bukak nota punyelah. 

sabar jelah dengan diri sendiri. silalah jangan ikut cara OE nie...

oh memandangkan OE nie dah beberapa lama tak update sebab kesibukkan yang melanda, banyak presentation dan test yang macam bertimpa timpa sebab buatnye last minit.

tak apelah tu. yang penting dah lepas. tinggal nak hadap dengan exam je lepas nie.

semalam, OE duduk godeh godeh folder gambar yang dah berlambak tu, tetibe ade je jumpe gambar yang menarik perhatian OE.

dan OE rasa, OE tak pernah share lagi dekat blog.

layankan jelah ye...


gambar nie ambik mase pergi jamuan berbuka puasa tahun nie dekat tempat kerja ibu OE... lepas tu tempat tu dekat dengan McD.

makenye, adik beradik terus ambik keputusan pergi makan aiskrim McD sebab masa tu dah lame sangat tak makan aiskrim McD.

tapi sekarang, semua orang dah mula nak memboykot McD. OE rasa, inilah kali terakhir OE makan dekat McD. alahai. tak pelah...

sengaje tetibe nak ambik gambar manje manje pulak. itu adik bongsu OE yang dah nak naik tingkatan minggu depan. tinggal die sorang je yang sekolah lepas nie.


gambar nie time raye... pergi raye rumah atok sedare OE. atok betul OE dah 2 kali raye tak ade, jadi menumpang kasih dekat atok sedare jelah.

atok sedare OE yang nie, same je mukenye dengan atok sebenar OE. cume atok sebenar OE kurus lagi. ini adik atok sebenar OE.

yang tepi tepi tu, biaselah, adik beradik perempuan OE. kakak OE, pakai baju hijau, adik OE, pakai baju oren

kalau perasan, semua pakai eyeliner sama style. itulah kami



ini mase 28 August 2012. OE punye first baby (novel first OE) dapat tercalon untuk Anugerah Pilihan Pembaca Berita Harian. OE sorang je wakil dari Fajar Pakeer dan tahun nie, tahun pertama Fajar Pakeer masuk tercalon untuk anugerah nie

apa yang OE boleh cakap, alhamdulillah walaupun tak menang, OE tetap dapat merasa untuk jadi top 10. 

itu pun dah sangat bersyukur. OE akan ingat tarikh nie sebagai tarikh yang juga bersejarah dalam hidup OE.

jangan tanye kenapa gambarnye kelakar. time tu, OE tak bersedia nak ambik gambar tu. OE masa tu tengah kelas, tibe tibe dapat mesej suruh hantar gambar saiz lebih 2 MB. jadi, mintak tolong kawan ambikkan. pakai je baju pergi kelas untuk ambik gambar tu.



gambar nie, OE ambik mase bulan 12 nie jugak. nampak tak botol bliss tu? OE kalau minum air tu, kalau beli satu, memang habis time tu jugak.

kalau beli dua, tahan sikit, itu pun boleh habis dalam satu masa yang singkat. memang tak sempat nak simpan.

disebabkan boleh dikatakan air tu mahal sebab sebotol dah nak 4 hengget lebih... jadi, boleh minum sekali sekala je. tak boleh selalu

yang cabaran 14 hari bliss tu, OE tak pernah cuba pun. tapi, minum air nie, memang perut dan tekak akan jadi selesalah. alahai... OE nie fikir tekak sedap je.



ini gambar OE punye purse... purse baru. kawan OE bagi. jadi, sayang. lagi satu sebab die super duper CUTE!

sepanjang umur hidup OE, OE tak pernah pakai purse. paling paling OE pakai tempat duit yang macam budak kecik tu, yang ada satu kocek tu. yang senang nak letak dalam poket tu.

semua kad, duit, resit belanje, resit keluar duit, semua sumbat dalam tempat yang sama

lagi satu, OE nie tak pandai pakai beg tangan. kalau keluar pakai beg selepang je. jadi biasenye kalau tempat duit yang macam kocek tu, senang nak letak dalam beg selepang tu, tak makan ruang.

tapi sekarang, kan OE dah belajar nak jadi orang dewasa, kena bawak beg duit macam orang dewasa jugak. ceh!



nie mase hari last OE kelas. lepas buat test. kitorang sambut birthday untuk adik yang berbaju merah di tengah tu, birthday yang ke 21 untuk die

kitorang buat surprise untuk die walaupun birthday die, bukannye hari tu. disebabkan beberapa hari lagi adalah birthday die, kitorang pun sambutlah dulu sebab masa study week, ada yang jumpe die, ada yang tidak.

jangan tanye, OE mana. sebab OE yang jadi photographer nye.

semua orang gembira sebab dah last kelas. kitorang dah menjadi semakin senior lepas nie.


nie masa beberapa hari lepas. itu kakak OE, OE selalu panggil die anak Cina sebab muka die macam Cina, matanye sepet.

tapi die kata, die anak CinDian (Cina + Indian). sebab mata sepet, kulit tan. die ikut ayah OE yang mata sepet, kulit tan jugak.

OE memaksa diri pakai cermin mata sebab mata dah seharian pakai contact lens. jadi, tak nak buat mata jadi sedih sebab pakai contact lens lama sangat.

jadi, pakai cermin mata je. okey jugak.

bila tengok gambar nie, ibu OE cakap :

'mamat belakang tu buat ape? menghalau burung ke?'

alahai. adik OE tu memang suke nak interframe bile orang lain tangkap gambar.


yang ini pun hari yang same dengan yang atas tu. kitorang sebenarnye pergi makan makan dekat restoran Yeo Sekeluarga dekat Gelang Patah, Tanjung Pelepas. makan seafood. 

disebabkan kakak OE kena denda dengan ibu OE, die pun kene belanje kitorang.

dapat ambik gambar satu family sebab kakak OE bawak tunang die sekali. jadi, mintak tolong die ambikkan gambar kitorang.

perasan satu benda? 

kitorang adik beradik bertiga pakai cermin mata sama style. itulah kami. 

sampai sini dululah.

until the next entry, bye... 








OE katakan..."baby OE yang nombor 3 dah nak keluar dan OE dah dapat cover die. boleh tekan dekat sidebar yang ade tulis 'babies' tu atau dekat link nie, kalau nak tengok jugak. OE jadi sangat teruja nak naik tahun baru dan lepaskan tahun 2012 nie dengan hati riang."

Labels: , , , , , ,


10 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me